Bizden Haberler

Bilken ‘Yumurta’ dağıttı

Bilken Yumurta, Dünya Yumurta Günü nedeniyle, Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara yumurta ikramında bulundu. Bilken Yumurta Genel Müdürü İbrahim Algın, amaçlarının yumurta tüketimini artırmak ve bu bilinci aşılamak için organizasyon düzenlediklerini söyledi.
Dünya Yumurta Günü, Gaziantep'te vatandaşlara yumurta ikram edilerek kutlandı.  Sektörde faaliyet gösteren firmalardan Bilken Yumurta, Dünya Yumurta Günü dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle vatandaşlara yumurta dürümü ve ayran ikramında bulundu. 

Bölgenin önde gelen tesislerinden birisi olan Bilken Yumurta, düzenlediği etkinlik ile hem Dünya Yumurta Gününü kutladı, hem de vatandaşlara yumurta ikramında bulundu. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Uygur, Primer Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker, Bilken Yumurta Genel Müdürü İbrahim Algın ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, vatandaşlara yumurta ve ayran ikramında bulunurken, vatandaşlar yumurta tüketimi konusunda da bilinçlendirildiler.


DÜNYADA İKNİCİ SIRADAYIZ


Bilken Yumurta Genel Müdürü İbrahim Alkan, her yıl Ekim ayının ikinci haftası cuma gününün Dünya Yumurta Günü olarak kutlandığına dikkat çekerek, "Firma olarak, biz de her yıl bu özel günde Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenliyoruz. Amacımız, hem yumurta tüketimini artırmak, hem vatandaşlarımızı daha fazla yumurta tüketimi konusunda bilinçlendirmek. Türkiye, yıllık yumurta ihracatını 350 milyon dolara çıkararak dünyada ikinci sıraya yerleşti. Yıllık üretimi 15 milyar adedi aşan yumurta sektörü, büyük bir başarıya imza attı. 2011 yılında 284 milyon dolarlık yumurta ihracatını 2012 sonunda 350 milyon dolara çıkaran Türk kanatlı sektörü, ABD’yi geçerek Hollanda’dan sonra dünya ikinciliğine yükseldi. ABD, 2011’de 290 milyon dolar olan yumurta ihracatını 2012 yılında 343 milyon dolara çıkardı. Türkiye ise aynı dönemde 284 milyon dolar olan yumurta ihracatını 350 milyon dolara yükselterek ABD’yi geride bıraktı" dedi.